Pregled primjera radnih ponuda za Work & Travel USA program

Two Mile Landing Restaurants and Marina, New Jersey

Two Mile Landing Restaurants and Marina je poslodavac koji se nalazi u drzavi New Jersey. Ovaj poslodavac nasim studentima nudi poziciju Server za koju je satnica 3.5$ + tips. 

Sun Valley Resort, Idaho

Sun Valley Resort, smjesten u drzavi Idaho. Predstavlja mjesto okupljanja poznatih licnosti. Svakog ljeta se odrzava kamp milijardera ciji su ucesnici: Mark Zakerberg, Vorem Bafet, Bil Gejts, Tom Henks i mnogi drugi.

The Ritz – Carlton, California

The Ritz – Carlton je rizort koji je smjesten na jezeru Tahoe u Kaliforniji. Poznat je po ekskluzivitetu i zlatnim standardima.

The Black Dog Tavern Company, Massachusetts

The Black Dog Tavern Company je osnovan 1971. godine i smjesten u drzavi Massachusetts. Black Dog restorani i kafici se nalaze na ostrvu Martha’ s Vineyard. Potrebni su im prijatni i profesionalni zaposleni koji ce uciniti da se gosti osjecaju kao kod kuce.

Couto Management Dunkin, Cape Cod, Massachusetts

Couto Management Dunkin upravlja sa preko 60 Dunkin radnji na Cape Cod – u, MA. Dunkin je poznat kao americki brend sa preko 60 vrsta krofni. Posao je idealan za studente koji su zainteresovani za odlazak u grupama ili parovima.

Sankaty Head Golf Club, Nantucket, Massachusetts

Sankaty Head Golf Club je privatni golf klub sa sadrzajima za tenis i plazu koji svojim clanovima i njihovim porodicama pruza prvoklasne rekreativne i drustvene aktivnosti. Sankaty se ponosi raznolikoscu svog clanstva, oslanjajuci se na sirok spektar stanovnistva u Nantucket – u.

Northgate Resort, New York, California and other

Northgate Resort se nalazi na vise lokacija sirom Amerike, a neke od njih su: California, Maryland, New Hampshire i New York. Ono sto svakog studenta zanima je to da imaju sansu da rade u hotelu sa 5* i sa timom studenata sirom svijeta.

The Flanders Hotel, New Jersey

The Flanders Hotel  je osnovan 1923. godine i smjesten je u srcu Ocean City, New Jersey. Istorijski poznat hotel koji svojim prestizom nudi odlicno iskustvo za J1 studente. 

Wianno Club, Massachusetts

Wianno Club – radi se o luksuznom hotelu, smjestenom u drzavi Massachusetts. U okviru rizorta nalaze se brojni: restorani, smjestajni kapaciteti…Ovaj poslodavac nasim studentima nudi poziciju Housekeeping sa satnicom od 12.75$. Obezbijedjen im je smjestaj koji se placa 25$ nedeljno i obezbijedjena su sva tri obroka.

The Grand Hotel, Michigan

The Grand Hotel smjesten je u Mackinac Island, drzava Michigan, koje je u potpunosti orjentisano na turizam. Ovdje se nalazi veliki broj restorana, kafica, hotela, od kojih je najveci i najpopularniji upravo Grand Hotel. 

The Little Nell, Aspen, Colorado

The Little Nell je ponosan da pruzi J1 studentima sansu da rade kod njih u hotelu kako bi stekli radno iskustvo u luksuznom hotelu sa 5*, smjesten u poznatom odmaralistu Aspen – Colorado. Obezbjedjuje odlicnu obuku i pruzaju sansu da saradjuju sa ljudima sirom svijeta.

Park City Mountain Resort, Utah 

Park City Mountain Resort (Utah) je smjesten na 6900m nadmorske visine. The Park City Mountain Village je razvijen kada je izgradjena prva zicara 1963. godine, od tada su se desile mnoge promjene koje su Park City uvrstile u top 10 ski destinacija. Ovo mjesto je idealno za studente koji su zainteresovani za odlazak u grupama ili parovima.

YMCA Blue Ridge Assembly, North Carolina

YMCA Blue Ridge Assembly je odmaraliste koje se nalazi neposredno izvan Asheville – a, North Carolina. Osnovan je prije vise od 100 godina u mjestu Black Mountain, kao konferencijski centar i planinsko odmaraliste, ali i centar za obuku lidera. Obezbjedjuje J1 studentima odlicnu obuku i pruzaju sansu da saradjuju sa ljudima sirom svijeta. 

Stein Eriksen Lodge, Utah

Stein Eriksen Lodge je hotel sa 5* smjesten u planinskom centru Park City, drzava Utah. U sastavu hotela nalaze se smjestajni kapaciteti, restorani, kafici, spa centri i golf tereni.

Rioz Brazilian Steakhouse, South Carolina

Rioz Brazilian Steakhouse je restoran koji je smjesten u gradu Myrtle Beach, u saveznoj drzavi South Carolina. Radi se o gradu sa prelijepim plazama i toplom klimom, pa predstvalja dobro mjesto da se u njemu provede ljeto. Poslodavac nudi pozicije: Host, Busser i Food & Beverage Assistant, a za svoje zaposlene obezbjedjuje i BESPLATAN SMJESTAJ!

Pelican Brewing Company, Oregon

Pelican Brewing Company je poslodavac koji se nalazi u drzavi Oregon. Predstavlja jedinstvenu priliku da se prikljucis timu profesionalaca i da uzivas u benefitima opustenog ”beach life style”. Potrebni su nam prijatni i profesionalni zaposleni koji ce uciniti da se nasi gosti osjecaju kao kod kuce. 

Radisson Hotel, New York

Radisson Hotel – radi se o luksuznom hotelu smjestenom u Grand Island, u drzavi New York. Ovaj poslodavac nasim studentima nudi poziciju Housekeeping za koju je satnica 12$.

Limelight Hotel, Aspen, Colorado

Limelight Hotel je ponosan da pruzi J1 studentima sansu da rade kod njih kako bi stekli radno iskustvo u luksuzom hotelu. Smjesten je u poznatom odmaralistu Aspen – Colorado. Obezbjedjuje odlicnu obuku i pruzaju sansu da saradjuje sa ljudima sirom svijeta. 

Jordan Pond House, Maine

Jordan Pond House – restoran se nalazi u blizini jezera Jordan, u drzavi Maine. Mnogo nasih studenata je radilo kod ovog poslodavca prethodnih godina i iskustva su bila vise nego pozitivna.

Hillcrest Inn, New Hampshire

Hillcrest Inn je hotel koji se nalazi u gradu Hampton, drzava New Hampshire. Poslodavac nudi nasim studentima pozicju Hospitality Crew za koju je satnica 9.5$.

Innis Arden Golf Club, Connecticut

Innis Arden Golf Club – radi se o luksuznom hotelu smjestenom u Old Greenwich, u drzavi Connecticut. Ovaj poslodavac nudi poziciju Food & Beverage Assistant za koju je satnica 12$ i obezbjedjuje smjestaj koji studenti placaju 35$ nedeljno. Nasi studenti se godinama vracaju i rade kod ovog poslodavca.

Cross Sound Deli Ferry Service, Connecticut

Cross Sound Deli Ferry Service je poslodavac koji se nalazi u drzavi Connecticut. Ovaj poslodavac nasim studentima nudi poziciju Cashier za koju je satnica 11$ + tips. Obezbijedjen je smjestaj koji se placa 87.5$.

Hampton Beach Janmere Motel, New Hampshire

Hampton Beach Janmere Motel – nalazi se u gradu Hampton u drzavi New Hampshire. Poslodavac nasim studentima nudi pozicije Housekeeping i Maintenance, za Housekeeping poziciju satnica je 10$, a za Maintenance je 11$. 

Chatham Village & Bakery, Massachusetts

Chatham Village & Bakery je poslodavac koji se nalazi u drzavi Massachusetts. Ovaj poslodavac nasim studentima nudi poziciju Counter Help za koju je satnica 12.75$.

Carowinds, North Carolina

Carowinds je jedan od najpoznatijih zabavnih parkova u Sjevernoj Karolini. Preko 1000 J1 studenata je odabralo bas ovu ponudu od 2015.godine.

Centerplate Steamship Authority, Massachusetts

Centerplate Steamship Authority – trajekt koji saobraca na relaciji Hyannis – Martha’ s Vineyard – Nantucket. Svake godine nasi studenti rade za ovog poslodavca, a nekima ce ovo biti druga ili treca godina da se vracaju ovdje.

Cabby Shack Restaurant and Pub, Massachusetts

Cabby Shack Restaurant and Pub je restoran koji se nalazi u drzavi Massachusetts. Poslodavac nudi poziciju Cook za koju je satnica 15$. Nasi studenti se godinama vracaju i rade za ovog poslodavca, a iskustva su vise nego pozitivna.

Boothbay Harbor Oceanside Golf Resort, Maine

Boothbay Harbor Oceanside Golf Resort – radi se o luksuznom rizortu smjestenom u gradu Boothbay Harbor, drzava Maine. U okviru rizorta nalaze se brojni: smjestajni kapaciteti, golf tereni, restorani. Ovaj poslodavac nudi studentima pozicije Front Desk sa satnicom od 14$ i Guest Service 13$. Studentima je obezbijedjen smjestaj koji placaju 100$ nedeljno.

Ben & Jerry’ s – Virginia Beach, Virginia 

Ben & Jerry’ s – Virginia Beach je poslodavac koji nasim studentima nudi poziciju Ice Cream Sales za koju je satnica 8.5$ + tips. Obezbijedjen je smjestaj koji se placa 100$ nedeljno.

Balance Rock Inn, Maine

Balance Rock Inn – ovaj luksuzni rizort se nalazi u drzavi Maine. Ovaj poslodavac nasim studentima nudi pozije: Prep Cook i Housekeeping za koje je satnica 12$. Obezbijedjen je smjestaj koji se placa 75$ nedeljno.

Više o programu možete pročitati  ovdje.
hrCroatian