Work & Travel

Work & Travel USA i Francuska

Work & Travel USA

Pročitajte i iskustva učesnika ovog programa.

Pogledajte neke od preporučenih radnih ponuda. 

Program  omogućava studentima koji redovno daju ispite, govore engleski jezik, tolerantni su, odgovorni , komunikativni i otvoreni za nove kulture , da tokom ljetnjeg raspusta borave u SAD ( minimum 3 mjeseca – maksimum 4 mjeseca), usavrše engleski jezik radeći u nekom od turističkih centara i po završetku rada putuju po SAD. Poslovi su vezani za ljetnju turističku sezonu. Studenti rade u hotelima, restoranima, zabavnim parkovima i sl.

Work & Travel  USA je jedinstven način za studente da upoznaju američki način života, njihovu kulturu i da usavrše znanje jezika, a da u isto vrijeme rade i zarađuju i time pokriju svoje troškove boravka u Americi. Ovim programom vam je pružena šansa da obogatite svoju ličnost, steknete osjećaj nezavisnosti i nova iskustva. Agencija Inter Exchange je sponzor Work & Travel programa koji je regulisala Vlada SAD-a u okviru programa razmjene  koji sprovodi Ministarstvo za obrazovanje i kulturu. Sve informacije o ovom programu i učešću na njemu mogu se naći na sajtu našeg partneraagencije Karavan travel iz Beograda.

Prijavljivanje na Program: od sredine oktobra do 1. februara godine koje se planira učestvovati u programu.

Pravo učešća na programu imaju svi studenti koji studiraju u kontinuitetu i koji redovno posjećuju predavanja. To podrazumeva polaganje ispita u kontinuitetu . Studenti moraju biti stari od 18-26 godina.

Sa svim kandidatima se obavezno radi intervju na engleskom jeziku .

Prije odlaska na Program, svaki učesnik dobija radnu ponudu u kojoj se nalaze detalji o poslu, poslodavcu, zaradi, smještaju i sl.

Po završetku Programa učesnici su u obavezi  da se vrate u svoju zemlju i nastave studije.

Work & Travel Francuska

Work & Travel France je program međunarodne kulturne razmjene, namjenjen studentima koji žele da usavrše francuski jezik, upoznaju Francusku i njenu kulturu i steknu nova radna i životna iskustva. Ovo je obrazovni program studentske kulturne razmjene, a ne turistički ili program za zapošljavanje.

Ko je organizator programa?

Organizator programa je agencija iz Francuske, a njen lokalni partner za područje Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske je naš partner – agencija Karavan travel iz Beograda.

Ko može da učestvuje na programu?

Kandidati za program W&T France  mogu biti:

  • studenti svih akreditovanih viših škola i fakulteta
  • studenti starosti 18-26 god
  • motivisani, savjesni, odgovorni, fleksibilni, vrijedni, sa radnim iskustvom

Neophodno je znanje francuskog jezika (najmanje srednji nivo).

Koliko dugo traje program?

Program W&T France traje najmanje 2 mjeseca, a najviše 90 dana. Program se organizuje isključivo tokom ljetnjih mjeseci (maj, juni, juli, avgust). Prilikom prijavljivanja, kandidati se opredjeljuju za termin početka i završetka programa. U skladu sa tim, francuska organizacija obezbjeđuje posao.

Gdje rade ucesnici programa?

Poslodavci se nalaze širom Francuske. Učesnici programa obavljaju sezonske studentske poslove iz oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva. Učesnici programa obavljaju poslove na različitim pozicijama u hotelima, restoranima, prodavnicama i  turističkim centrima.

Orijentacioni sastanak je u Parizu. Svi učesnici programa treba prvo da doputuju u Pariz, gdje se održava orijentacioni sastanak. Orijentacioni sastanak treba da im olakša  uklapanje u novu sredinu, upozna ih sa pravima i obavezama koje imaju, kao učesnici programa kulturne razmjene i sa pravima zaposlenih u Francuskoj. Tom prilikom će dobiti i original dokumenta APT (studentske radne dozvole) i otvoriti račun u francuskoj banci.

Orijentacioni sastanak je obavezan za sve učesnike programa.

Viza

Učesnicima programa  W&T France nije potrebna francuska viza.

Prijavljivanje

Zainteresovani kandidati se na program mogu prijaviti tokom čitave godine, a najkasnije 7 nedjelja prije željenog početka programa.

Prijava  se prosleđuje organizaciji iz Francuske koja će zakazati telefonski intervju sa kandidatom (radi provjere znanja francuskog jezika i determinisanja vrste i lokacije poslova koje kandidat želi da obavlja).

Ne govoriš njemački, a zanima te Go to Germany program.

Program Summer Student Job Germany je obrazovni program,

Sve češće opredjeljenje mladih ljudi  je sticanje

Za samostalne putnike brižljivo smo odabrali škole za

Svakog ljeta nudimo spoj lijepog i korisnog – kurseve

“Au pair” znači jednak. Au pair su međunarodni

Montconsult d.o.o. kroz radne programe kulturne razmjene za