Work&Travel USA

Program omogućava studentima koji redovno daju ispite, govore engleski jezik, tolerantni su, odgovorni , komunikativni i otvoreni za nove kulture, da tokom ljetnjeg raspusta borave u SAD (minimum 3 mjeseca – maksimum 4 mjeseca), usavrše engleski jezik radeći u nekom od turističkih centara i po završetku rada putuju po SAD. Poslovi su vezani za ljetnju turističku sezonu. Studenti rade u hotelima, restoranima, zabavnim parkovima i sl.

Work &Travel USA je jedinstven način za studente da upoznaju američki način života, njihovu kulturu i da usavrše znanje jezika a da u isto vreme rade i zarađuju i time pokriju svoje troškove boravka u Americi. Ovim programom vam je pružena šansa da obogatite svoju ličnost, steknete osećaj nezavisnosti i nova iskustva. Agencija InterExchange je sponzor Work & Travel programa koji je regulisala Vlada SAD-a u okviru programa razmjene koji sprovodi Ministarstvo za obrazovanje i kulturu. Sve informacije o ovom programu i učešću na njemu mogu se naći na sajtu naseg partnera – agencije Karavan travel iz Beograda.  www.karavantravel.org

Prijavljivanje na Program je : od sredine oktobra do 1. februara.

Pravo učešća na programu imaju svi redovni studenti koji studiraju u kontinuitetu, starosti od 18-28 godina.

Sa svim kandidatima se obavezno radi intervju na engleskom jeziku .

Prije odlaska na Program, svaki ucesnik dobija radnu ponudu u kojoj se nalaze detalji o poslu, poslodavcu,zaradi ,smjestaju i sl.

Studenti krecu na Program 1.,2.,3. ili 4. nedelje juna. Nedelju u kojoj će otpočeti putovanje, studenti su slobodni da sami odaberu, tako što će u prijavi napisati željenu nedjelju odlaska. Putovanje u odlasku je grupno.

Učesnike Work & Travel programa će na aerodromu u Njujorku sačekati predstavnici InterExchange-a i odvesti do hotela na Menhetnu, u kome ce boraviti 2 dana (smještaj na bazi noćenja). Za vrijeme boravka u Njujorku, na obaveznoj orjentaciji, studenti će biti detaljnije upoznati sa programom Work&Travel USA, sa njihovim pravima i obavezama, američkim zakonima, načinom ponašanja na radnom mjestu, prevozu do radnog mjesta. Poslije orijentacije, organizovano je i prijavljivanje za dobijanje obaveznog Social Security Number (SSN ) – radne dozvole.

Po završetku Programa učesnici su u obavezi da se vrate u svoju zemlju i nastave studije.


hrCroatian