Srednješkolsko obrazovanje u EU, Kanadi ili S.A.D.

Upis u škole u inostranstvu je dugotrajna procedura koja zahtijeva jezičku pripremu, popunjavanje brojnih formulara, pisanje sastava, prevođenje, vakcinacije, polaganje zvaničnih ispita IELTS ili TOEFL, dobijanje studentske vize. Zbog toga je neophodno proceduru upisa započeti najmanje šest mjeseci ranije.
Pri izboru škole u inostranstvu bitno je opredeliti se, pre svega, po kom programu se nastavlja školovanje: britanskom, američkom, kanadskom, francuskom, internacionalnom

Većina obrazovnih programa zahteva pohađanje dvije završne godine da bi se dobila diploma.

Mogući programi srednješkolskog obrazovanja u inostranstvu uključuju:

  • Program Kulturne razmjene – Razmjena za srednjoskolce u Americi
  • Internacionalne škole širom Evrope;
  • Privatne škole u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji, Portugalu, Italiji, Americi (S.A.D.) ili Kanadi
  • Državne škole u Njemačkoj,  SAD, Kanadi

Više informacija o ovom programu i učešću na njemu mogu se naći na sajtu naših partnera – agencije KUB iz Beograda www.kub.rs i agencije Karavan travel www.karavantravel.org.

Školovanje u inostranstvu je jedna od osnovnih delatnosti kojom se agencija KUB bavi već više od dvije decenije. KUB je ovlašćeni agent za mnoge vrhunske privatne škole u Evropi i SAD, ali upisuje đake i u državne škole u Kanadi, Americi, Francuskoj.

hrCroatian