Go to Germany

Program Go to German ima opcije Summer Student job i Working Holiday. To su obrazovni programi, koji studentima pružaju izuzetnu priliku da, tokom raspusta, borave u Nemačkoj i upoznaju nemačku kulturu i način života.

Tokom boravka u Nemačkoj, učesnici programa su angažovani na sezonskim poslovima, u proverenim i sigurnim kompanijama. Svi učesnici programa, pre polaska na put, dobijaju studentsku radnu dozvolu (u trajanju od 90 dana). Organizator programa je agencija Kontext Obrazovanje, u saradnji sa Karavan travel i nama realizuje ovaj program.

Program je predviđen za redovne studente fakulteta ili viših škola. Student treba biti 18-35 godina starosti i imati osnovno znanje njemačkog ili dobro znanje engleskog jezika.

Kada se student prijavi ( uplacuje troskove, dostavi pasos i CV, popuni prijavu,) onda ga agencija prosledjuje partnerskoj organizaciji u Njemackoj, koja ce sa studentom obaviti skajp intervju na nemackom ili engleskom jeziku, i dogovoriti se oko gradova i posla koji zeli raditi. Nakon skype intervju sa njemackom organizacijom, organizacija studentu šalje jedan dokument koji moraju da ovjere na fakultetu da u tom periodu nemaju predavanja. Na osnovu ovog dokumenta se dobija radna dozvola.

 Za program Summer Job uslov je samo njemacki jezik. Za program Working Holiday poslovi su po restoranima, hotelima, letnjim kampovima, i tu moze znanje oba jezika – njemackog ili engleskog.

 Na program se ide tokom ljetnjeg raspusta – moze minimum 2 mjeseca, i maksimum 3 mjeseca.

hrCroatian