W&T US ucesnica Andjela Trajkovic

Anđela Trajković iz Bara, student specijalističkih studija Fakulteta za turizam u Baru

“Učesnica sam programa Work&Travel USA. Tokom ovog programa radila sam u Sedoni, Arizona. 

Na moju odluku da se prijavim za rad u Sedoni (Arizona) uticala je činjenica da smo predhodno na fakultetu radili na studiji o razvoju kulturnog turizma, gde smo kao primer uzeli baš grad Sedonu i njihovu strategiju razvoja. Ono što mi je ovaj program omogućio jeste da uživo vidim kako ustvari ta strategija funkcioniše kao i da se upoznam sa poslovanjem velikih organizacija.

Jedan od mojih primarnih razloga prijave na ovaj program bila je želja da steknem iskustvo rada u turizmu u nekom od svetski najboljih resorta što mi je i pošlo za rukom radeći u Enchantment Resort and MiiAmo Spa u Sedoni, koji je proglašen za 3. najbolji resort na svetu.

Ono što je neprocenjivo na ovom programu su ljudi sa kojima se upoznajemo i postajemo prijatelji. Stekla sam prijatelje sa ex-YU prostora, ali pored toga i sa Filipina, Tajlanda, Južne Afrike, Indije, Rumunije, Meksika i naravno iz SAD-a.

Jedno od meni najdražih prijateljstava je prijateljstvo sa mojom cimerkom koja je amerikanka iz Indijane i nakon završetka moje radne vize pozvala me kod sebe kući. Tako sam iskusila i život u pravoj američkoj porodici koja živi u tipicnom americkom sređenom predgrađu.

Takodje, povela me I na kampus svog univerziteta ,Purdue University, jednog od najpoznatijih americkih univerziteta pa sam na kratko vrijeme osjetila kako funkcioniše studentski život na američkom koledžu.

Pored toga, radeći tokom ljeta svako od nas je zaradio dovoljno kako bi sebi priuštio putovanja širom Amerike, tako da smo i tokom programa mogli putovati i videti Las Vegas, Grand Canyon i okolne gradove.”

“Na samom početku studija došla sam na ideju da bih

“Amerika je uvijek bila interesantna destinacija za

“Za pocetak htjela bih da vam se zahvalim za saradnju,

“Zahvaljujući programu Work & Travel USA 2014,

“Učesnica sam programa Work&Travel 2013 (prvi

“Ovo ljeto je i više nego ispunilo sva moja

“Zahvaljujući Work & Travel programu provela sam

“U Americi sam bila malo duže od 3 mjeseca na program

“Ljeto 2015 provela sam na programu Work and Travel

“Učesnica programa Work&Travel  USA 2015. Radila