W&T US ucesnica Stana Lepetic

Stana Lepetić iz Herceg Novog, student Ekonomskog fakulteta u Podgorici

“Ovo je jedno predivno iskustvo, mogućnost da pronađeš prvenstveno sam sebe i snađeš se u tako velikim gradovima, da upoznaš divne ljude, i prilagodiš se njihovoj kulturi, koja je skroz drugacija od naše.

Prvih par dana, kao i gde god da odemo, teško je, i misliš da ništa nećeš uspeti. Kreneš na posao, svi samo negde trče, rade. Da napomenem veoma vredni ljudi, rad red i disciplina na prvom mestu.  Kako vreme prolazi uklopiš se u to, postaneš deo, postaneš i ti kao oni, nekako su kao takvi motivacija da daš sve od sebe.

U sedmici smo imali dva slobodna dana, sasvim dovoljno da svaki put pođemo negde i obiđemo nešto novo. Takođe nam je šef, koji je jedan predivan, vredan i razuman čovek, izlazio u susret i davao nam i više slobodnih dana kad smo htele da obiđemo Nju Jork i Boston.

Mislim da je NY grad, koji svaka mlada osoba, ako je u mogućnosti, treba da obiđe. Neverovatno je sa kim i sa čime sve možeš da se sretneš. Mi smo imale zadovoljstvo da na vrhu Empire State-a upoznamo devojku iz Hrvatske koja je bila takođe učesnik W&T programa, i zajedno smo nastavile u istraživanje ovog divnog grada. 

Što se Bostona tiče, definitivno bih ga izabrala kao grad gde bih živela i studirala. Prelep, miran, nekako grad koji ima dušu, fantastičan za mlade ljude koji žele da ostvare sebe.

Nisam obilazila zapadnu obalu. Taj izazov sam ostavila za sledeću godinu, jer se nadam da ću poći ako budem u mogućnosti.

U suštini, jedno predivno iskustvo. Prvo živele smo sa tri cure u kući kod jednog predivnog gazde. Jedno predivno druženje. Divan posao, u kuhinji u kojoj nikada do sada nisam radila, ali smo i Daliborka i ja ostavile jedan predivan utisak, i ispratili su nas u suzama.

Divno leto, divne plaze, divan NY i Boston, sve kao iz snova. 

Tri ipo meseca je tako brzo prošlo, i uopšte nije tako teško, kao što pojedinci misle.

Jeste daleko, i znam da je u pitanju nostalgija, i teško se odvojiti od svojih, ali mislim da bi strah trebali da ostave na poslednjem mestu, i da skupe hrabrosti i pođu.”

“Na samom početku studija došla sam na ideju da bih

“Amerika je uvijek bila interesantna destinacija za

“Za pocetak htjela bih da vam se zahvalim za saradnju,

“Učesnica sam programa Work&Travel USA. Tokom

“Zahvaljujući programu Work & Travel USA 2014,

“Učesnica sam programa Work&Travel 2013 (prvi

“Ovo ljeto je i više nego ispunilo sva moja

“Zahvaljujući Work & Travel programu provela sam

“U Americi sam bila malo duže od 3 mjeseca na program

“Ljeto 2015 provela sam na programu Work and Travel