Školovanje i studije u inostranstvu

Školovanje i studije

Sve češće opredjeljenje mladih ljudi  je sticanje međunarodno priznatih diploma koje im daju mogućnost za zapošljenje širom svijeta ili im obezbjedjuje radna mjesta u najelitnijim kompanijama po povratku u zemlju.

Sticanje obrazovanja u inostranstvu i upoznavanje sa internacionalnim okruženjem postaje sve nužnije i  popularnije.

UPISI U SREDNJE SKOLE

Upis u škole u inostranstvu je dugotrajna procedura koja zahtijeva jezičku pripremu, popunjavanje brojnih formulara, pisanje sastava, prevođenje, vakcinacije, polaganje zvaničnih ispita IELTS ili TOEFL, dobijanje studentske vize… Zbog toga je neophodno proceduru upisa započeti najmanje šest mjeseci ranije.

Pri izboru škole u inostranstvu bitno je opredeliti se, pre svega, po kom programu se nastavlja školovanje: britanskom, američkom, kanadskom, francuskom, internacionalnom… Većina obrazovnih programa zahteva pohađanje dvije završne godine da bi se dobila diploma.

Program Kulturne razmjene – Razmjena za srednjoskolce u Americi

Internacionalne škole širom Evrope;

Privatne škole u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji, Portugalu, Italiji, SAD, Kanadi

Državne škole u Njemačkoj, SAD, Kanadi

Više informacija o ovom programu i učešću na njemu mogu se naći na sajtu naših partnera – agencije KUB iz Beograda i agencije Karavan travel.

Školovanje u inostranstvu je jedna od osnovnih delatnosti kojom se agencija KUB bavi već više od dvije decenije. KUB je ovlašćeni agent za mnoge vrhunske privatne škole u Evropi i SAD, ali upisuje đake i u državne škole u Kanadi, Americi i Francuskoj.

UPISI NA FAKULTETE

Studije u inostranstvu su, takođe, jedna od naših osnovnih djelatnosti.

Za mlade koji svoje studije žele da započnu na nekom od svjetskih univerziteta, dobra vijest je da većina fakulteta prihvata našu maturu kao ekvivalent za upis, mada mnogi vrhunski fakulteti zahtijevaju i ‘foundation year’, tj. godinu dana pripreme za studije u inostranstvu po završenoj maturi. Pored dobrih ocijena na maturi, neophodno je položiti zvanične jezičke ispite (IELTS ili TOEFL) sa rezultatom koji fakultet zahtijeva, a u Americi se traže i drugi zvanični ispiti (SAT, GMAT…). Visoka ocijena na zvaničnim jezičkim ispitima neophodna je i radi dobijanja vize.

Procedura upisa je dugotrajna i potrebno je započeti je najmanje godinu dana unaprijed, jer na većinu fakulteta kompletne prijave moraju stići do sredine decembra – prije Božića!

Studije u Velikoj Britaniji – UCAS

Privatni univerziteti u Velikoj Britaniji

Privatni univerziteti u Evropi

Studije hotelijerstva i turizma u Švajcarskoj

Studije umjetnosti, dizajna, mode

Univerziteti u Americi

Univerziteti u Rusiji

Foundation Year –priprema za studije u inostranstvu

Pre-Master Program – priprema za master u inostranstvu

Internacionalni i američki fakulteti u Evropi

Više informacija o ovom programu i učešću na njemu mogu se naći na sajtu naših partnera – agencije KUB iz Beograda i agencije Karavan travel iz Beograda.

Ne govoriš njemački, a zanima te Go to Germany program.

Program Summer Student Job Germany je obrazovni program,

Za samostalne putnike brižljivo smo odabrali škole za

Svakog ljeta nudimo spoj lijepog i korisnog – kurseve

“Au pair” znači jednak. Au pair su međunarodni

Montconsult d.o.o. kroz radne programe kulturne razmjene za

Work & Travel USA Pročitajte i iskustva učesnika ovog